Mijn promotie van CEO naar CIO

4 min lezen
Rick Goud

Rick Goud

Met trots maak ik bekend dat ik het CEO-stokje van Zivver heb overgedragen aan Wouter Klinkhamer. In mijn nieuwe functie van CIO zal ik mij meer richten op waar mijn hart en kracht ligt: innovatie en het vertalen van problemen naar oplossingen naar techniek. De nieuwe dienst Zivver Meet voor veilig videobellen laat goed zien hoe snel we kunnen innoveren en is dus een mooi voorproefje. Daarnaast zijn we bezig met veel andere gave projecten, daarover later meer.

De afgelopen vijf jaar heb ik als oprichter en CEO van Zivver met trots ons bedrijf zien groeien. Destijds zag ik dat alle bedrijven gevoelige informatie deelden via gewone e-mail en gratis file transfer-diensten. Ik realiseerde mij dat deze methodes niet veilig genoeg zijn om aan de eisen van de GDPR te voldoen. Ik vond ook dat bestaande oplossingen ongebruiksvriendelijk en beperkend waren. Effectief werken en hulp bieden bij het maken van de juiste keuzes, stond bij deze oplossingen niet centraal. 

Zoals veel goede ideeën, kwam mijn inzicht door het serieus nemen van mijn frustratie. Ik bedacht een concept waarbij veiligheid en gebruiksvriendelijkheid gecombineerd werden en zorgde ervoor dat niet de techniek, maar de dagelijkse praktijk leidend was. Niet de mens moet zich aanpassen aan de techniek, maar andersom. Met alleen een PowerPoint-presentatie onder de arm hebben Lukas Valkenburg (tegenwoordig Sales Manager Benelux) en ik twee jaar de visie van Zivver verkondigd. We kregen hulp in de vorm van nuttige feedback, waardoor we zo nu en dan terug moesten naar de tekentafel. We leerden dat de praktijk, met alle verschillende gewoontes van mensen en de systemen en functies die daarbij werden gebruikt, weerbarstiger was dan gedacht. Ook werden we door concurrenten weggezet als ‘hype’ of ‘ze lossen een niet-bestaand probleem op’.

Inmiddels biedt Zivver met meer dan 100 medewerkers in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk meer dan 3.000 organisaties het comfort van veilige communicatie. We zijn vooral bekend van veilig e-mailen en veilig bestanden delen, maar inmiddels kent men ons ook van veilig videobellen. We bedienen we onder andere meer dan 40% van de Nederlandse ziekenhuizen, 40% van de Nederlandse gemeenten, 100% van de rechtbanken en 50% van alle verzekeraars in Nederland. Ook maakt inmiddels ruim 50% van de advocaten gebruik van ZIVVER om met de rechtbank te communiceren. En daar komen elke maand nog veel organisaties bij.

Waar Zivver nu staat maakt mij trots. Want de reis heeft ook genoeg stressvolle momenten gekend. Elke ondernemer herkent vragen als ‘kan ik binnenkort de salarissen nog wel betalen?’, ‘kan het platform de groei wel aan?’, ‘gaan de klanten hun contract wel verlengen?’, ‘gaat de concurrent ons inhalen?’, etc. Gelukkig zijn we inmiddels in een fase beland dat deze vragen mij niet meer bezig houden. Onze vragen gaan nu vooral over ‘hoe vinden en behouden we de beste mensen?’. Want iedereen snapt dat we niet tot dit punt gekomen zouden zijn zonder een geweldig team. Een van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb, is om Wouter Klinkhamer te vragen aan boord te stappen bij Zivver. Negen maanden nadat ik Zivver startte, erkende ik dat ik niet alle competenties had die nodig zijn om een succesvolle onderneming op te bouwen. Het bleek dat sommige zaken mij energie kostten en ik ze daardoor minder goed deed dan goed was voor Zivver. Ik wist dat Wouter, daarvoor ruim 6,5 jaar mijn collega (eigenlijk mijn baas) bij Gupta Strategists, de perfecte aanvulling zou zijn. Gelukkig besloot hij 4,5 jaar geleden de uitdaging aan te gaan door bij Zivver te komen werken. Wouter is een van de belangrijke krachten achter ons succes.

Afgelopen 5,5 jaar ben ik CEO geweest, Wouter was COO. In die periode, zeker in de laatste twee jaar, is mijn rol binnen Zivver aanzienlijk veranderd. Met de groei naar ruim 100 collega’s draaide mijn dagelijkse werkzaamheden meer om het managen en minder om de inhoud en innovatie. Deze management-rol is mij niet op het lijf geschreven en het kost vaak meer energie dan dat het resultaat oplevert. 

In maart van dit jaar kwam een belangrijk kantelpunt. Er waren veel veranderingen die het coronavirus met zich meebracht. Wij als bedrijf besloten onze klanten te helpen door de ontwikkeling van een veilige en doelmatige oplossing voor videobellen. Daarbij besloten we dat de enige manier om dat snel en goed neer te zetten was als ik me daarop zou focussen. Daarvoor heb ik mij vier dagen per week vrijgemaakt en mijn CEO-taken overgedragen aan Wouter. In drie maanden lukte het ons om, gebouwd op de basis van Zivver, een volledig nieuw product en propositie neer te zetten, genaamd Zivver Meet. Een oplossing die veiliger, doelmatiger en gebruiksvriendelijker voor beheerders en gebruikers is dan vrijwel alle producten in de markt. In deze drie maanden werd ook duidelijk dat daar mijn hart en mijn kracht ligt: het bedenken, uitwerken en uitvoeren van innovaties. Het vertalen van probleem naar oplossing naar techniek geeft mij enorm veel voldoening. Ook werd duidelijk dat er met Wouter als CEO een goede, stabiele kapitein op het Zivver-schip stond. Iets wat ik (en de meesten om ons heen) uiteraard al lang wist, maar waar eerder de tijd en de organisatie nog niet rijp voor was. 

Ik ben er dan ook trots op om bekend te maken dat Wouter de rol van CEO van ZIVVER van mij overneemt. Ik krijg regelmatig een vraag wat dat dan met mijn ego doet. Mijn antwoord: dat krijgt een boost. Want wat is er mooier dan mensen de rol te geven die passen bij hun talenten en ervaring? Zodat ik, niet geheel onbaatzuchtig, mij helemaal kan richten op gave nieuwe projecten. Zoals een propositie voor het versturen van vragenlijsten/het uitvragen van gestructureerde informatie, die zorgt ervoor dat digitale zorg, digitalisering van het rechtssysteem en het besparen van kosten op legacy systemen wordt versneld. Of een oplossing voor het permanent vervangen van de fax en koerier. Met andere woorden: projecten die het ZIVVER platform nog vollediger maken.

Als voormalig CEO en nieuwe CIO zeg ik vol trots dat ik promotie heb gemaakt. Ik mag nog meer tijd spenderen aan waar ik goed in ben en aan wat ik geweldig vind. Als dat geen promotie is, wat dan wel?

Rick Goud

Geschreven door
Picture of Rick Goud

Rick Goud

Rick heeft ruim 6 jaar gewerkt als strategieconsultant in de gezondheidszorg bij Gupta Strategists. Hij studeerde medische informatiekunde aan de UvA en Zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit. Daarnaast is hij gepromoveerd in de Geneeskunde aan de UVA op de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van beslissingsondersteunende systemen in de zorg. Tijdens zijn studie heeft Rick een aantal jaar als programmeur gewerkt. Het idee achter Zivver ontstond tijdens zijn werk als strategieconsultant. Overal waar hij kwam werd veel met gevoelige data gewerkt zoals patiëntgegevens, prijsafspraken, marktprestaties, contracten etc. Bij elke klant speelden vragen over veiligheid van de data, hergebruik van de data, etc. Regelmatig zag hij dat gebruik gemaakt werd van oplossingen waarbij de veiligheid en beheersbaarheid onduidelijk was. Op basis hiervan zag hij dat er een duidelijke behoefte was aan een oplossing zoals Zivver die biedt.

Gepubliceerd op september 8, 2020

Laatst gewijzigd op september 8, 2020