"Met Zivver Meet maak ik me geen zorgen meer over veilig videobellen"

3 min lezen

Door de corona-maatregelen werd het steeds lastiger om fysieke afspraken te organiseren. Toch is het voor diëtisten nog steeds belangrijk om cliënten te zien. Hoe zorg je ervoor dat videobellen veilig verloopt? Judith Rondeel, orthomoleculair diëtist in Doetinchem, vertelt in dit interview dat ze hiervoor Zivver Meet gebruikt. “Zo weet je zeker dat je veilig videobelt en kan je je focussen op je vak als diëtist.”

Videobellen om contact te onderhouden

“Er volgden de afgelopen maanden steeds meer nieuwe corona-maatregelen, waardoor ik al snel tot de keuze kwam om ook met videobellen contact te houden met mijn cliënten. Het is voor mij erg belangrijk om mensen te kunnen zien. Enerzijds omdat ik een gevoelsmens ben; ik vind het fijner communiceren als ik iemand kan aankijken. Anderzijds is het ook nodig, want ik haal ook veel informatie uit de non-verbale communicatie. Ziet iemand er fit of juist moe uit? Een blik zegt soms meer dan duizend woorden. Ook omdat ik mensen met bijvoorbeeld huidklachten behandel, haal ik veel info uit een videogesprek.”

Veilig bellen met Zivver Meet

Judith stelt dat het belangrijk is dat tijdens het videobellen de privacy van de cliënten goed geregeld is. “Ik wil me geen zorgen hoeven maken of ik me wel aan alle wet- en regelgeving houd. Als je ziet hoe vindingrijk mensen met kwade bedoelingen zijn, neem je liever het zekere voor het onzekere. Daarom valt videobellen via WhatsApp, Zoom of Skype voor mij al af, want dat is niet veilig. De privacy van de cliënt moet goed geregeld zijn, zodat videobellen een veilig communicatiemiddel wordt. Zo kwam ik uit bij Zivver Meet, want hierdoor hoef ik me nergens zorgen over te maken en kan ik me focussen op mijn werk als diëtist.”

Betalen per videogesprek

De diëtist uit Doetinchem maakte al gebruik van de email-module van Zivver. “Ik wil immers de AVG volgen als ik mail. Toen Zivver kenbaar maakte Zivver Meet te lanceren, vond ik het fijn om via een proefperiode met het veilige videobellen te starten. Zo maak je op een toegankelijke manier kennis met iets nieuws. In september werden de vooruitzichten wat betreft corona-maatregelen steeds minder rooskleurig en sloot ik een lidmaatschap van Zivver Meet af. Wat ik fijn vind aan dit abonnement, is dat je per videogesprek betaalt en niet meteen aan een duur abonnement vastzit waarbij je betaalt voor iets wat je niet gebruikt.”

Behulpzame klantenservice

“De mensen bij Zivver Meet zijn erg behulpzaam. Het is laagdrempelig om contact met ze op te nemen”, aldus Judith. “In Jip- en Janneke-taal leggen ze uit hoe iets werkt. De klantenservice neemt je wat dat betreft echt bij de hand. Iedereen heeft zo z’n vak, ik ben zelf niet opgegroeid met computers, maar snap goed hoe Zivver Meet werkt door de fijne begeleiding. Het team achter Zivver Meet maakt het eigenlijk heel makkelijk om met deze technologie te werken. Wat me ook aanspreekt is dat ze continu bezig zijn met het verbeteren van het product. Laatst kreeg ik bijvoorbeeld nog een mailtje dat ze nieuwe functies in Zivver Meet lanceren. Ik raad het anderen dan ook van harte aan.”

Conclusie:

Zivver Meet zorgt ervoor dat Judith Rondeel zich geen zorgen hoeft te maken of het videobellen met cliënten veilig is. Hierdoor kan ze zich focussen op haar vak als diëtist. Dankzij de klantenservice wordt ze snel op weg geholpen en kan ze met de technologie goed overweg. Hierdoor raadt ze anderen aan om ook met Zivver Meet aan de slag te gaan.

Zivver Meet is de beveiligde videobeldienst voor de zorgsectoren en voldoet aan alle benodigde wet- en regelgeving. Geïnteresseerd in Zivver Meet en benieuwd wat het precies is? Klik dan op onderstaande knop om de productinformatie over Zivver Meet vrijblijvend te downloaden.

Download productsheet

Geschreven door

Kevin Lamers

Gepubliceerd op december 2, 2020

Laatst gewijzigd op december 2, 2020